Binnen Europa

Zon, zee en strand in combinatie met historische bezienswaardigheden

Aan de Noord-Egeïsche Kust van Turkije ligt de populaire badplaats Kusadasi. De badplaats ligt ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Izmir en het ligt ten hoogte van het Griekse eiland Samos. Dat Kusadasi een razend populaire vakantiebestemming is blijkt wel aan het aantal inwoners in de zomer en in de winter. In de koudste maanden van het jaar wonen er slechts 50.000 mensen in Kusadasi en in de warmste maanden van het jaar stijgt het aantal inwoners ver boven de 300.000 uit. Dit komt omdat heel veel mensen hier in deze geweldige badplaats een vakantiewoning hebben staan. Kusadasi, Side en Lara zijn de populairste badplaatsen in Turkije. De naam van de badplaats is te herleiden van het eiland dat voor de kust van Kusadasi ligt. Het eiland genaamd duiveneiland is de naamgever aan de populaire badplaats want in het Turks is ‘kuş’ (vogel) en ‘ada’ (eiland).

Kusadasi is terecht één van de drukst bezochte badplaatsen van Turkije. Het heeft daadwerkelijk alles te bieden. Zon, zee, strand, bruisend nachtleven en historische bezienswaardigheden. Hier vind je het allemaal op één plaats en dat is exact waarom de badplaats tot de populairste behoort van heel Turkije. Ervaar het zelf en boek een vakantie naar het prachtige Kusadasi aan de Noord-Egeïsche Kust van Turkije. Er zijn heel veel moderne en luxe accommodaties waar je kunt verblijven tijdens je Kusadasi all inclusive vakantie.

Alles wat je nodig hebt tijdens een vakantie vind je hier

In de wintermaanden mag de badplaats er verlaten bij liggen maar zodra de temperatuur oploopt en het buiten langer licht blijft neemt het aantal inwoners in Kusadasi ook weer toe. In de wintermaanden is de badplaats ook verre van bruisend, je kunt dan eerder zeggen dat de stad er verlaten bij ligt. Tijdens de zomermaanden vind je in Kusadasi alles wat je nodig hebt om een geweldige vakantie mee te maken in Turkije. Breng een dag door op het fijne zandstrand en geniet van het heerlijke zeewater. Geniet van de verrukkelijke Turkse specialiteiten en borrel nog wat na op één van de terrasjes. Dit noemt men genieten op zijn best.

In het bruisende centrum van de badplaats zijn voornamelijk autovrije straten en hierdoor is het fijn om te winkelen. En dan zodra de zon in de Egeïsche Zee verdwijnt tovert het centrum in één klap om in een bruisend uitgaanscentrum. Ga de dansvloer op en geniet tot in de late uurtjes van het nachtleven in Kusadasi.

Ga er op uit in de directe omgeving

Kusadasi is een badplaats met een gunstige ligging, want vanuit de badplaats is het mogelijk om de historische stad Efeze te bezoeken in één dag. Dit is één van de best bewaarde steden uit de Grieks-Romeinse oudheid. In deze stad kan een ieder nog redelijk goed zien hoe de stad er in de Romeinse tijd eruit zag. Daarnaast is het ook nog mogelijk om vanuit de haven van Kusadsi te vertrekken naar het Griekse eiland Samos. Het Griekse eiland ligt op ongeveer één uur varen vanaf Kusadasi. Ook is het mogelijk om het duiveneiland te bezoeken tijdens de vakantie. Het eiland heeft deze naam gekregen omdat er al eeuwenlang vogels op het eiland tot rust komen tijdens de vogeltrek. Het eiland is met een pier verbonden aan de badplaats, je kunt er dus lopend naar toe.