Zonbestemming

Turgutreis: Opkomende vakantiebestemming nabij Bodrum

Vrijwel iedereen kent de populaire badplaats Bodrum in Turkije. Al vanaf oudsher komt de nationale jet-set van Turkije naar de oude havenstad om bij te komen van het hectische leven dat ze leven. Maar ook bij internationale toeristen is Bodrum nooit onopgemerkt gebleven de oude havenstad heeft alles te bieden voor de ideale vakantie. Door de groeiende interesse in Bodrum is de oude havenstad uitgegroeid tot een moderne en gewone badplaats waar een ieder geniet van een welverdiende vakantie.

De interesse in Turkije als vakantieland neemt nog steeds toe en Bodrum barst in figuurlijke zin uit haar voegen. Er is her en der nog een klein beetje ruimte om een nieuw resort te realiseren maar het houd op een gegeven moment ook op. Niet ver van Bodrum op het schiereiland van Bodrum, waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen is een fantastische badplaats gelegen genaamd Turgutreis. In deze geweldige opkomende badplaats geniet een ieder van een heerlijk klimaat en de uitermate vriendelijke Turkse cultuur. Bewonder bijvoorbeeld de grote moskee die in het hart van het centrum gelegen is of geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse eilanden Kos en Kalymnos.

Grillige kustlijn met een fijne zandstranden

Turgutreis heeft een grillige kustlijn en het beschikt over meerdere stranden die als ondergrond zand en fijne stenen kennen. Zonnebaden behoort absoluut tot één van de mogelijkheden in Turgutreis, want op de stranden zijn ook ligbedden en parasols aanwezig. Als je juist van een actieve vakantie houdt kun je ook terecht op het strand van Turgutreis want er wordt met regelmaat een potje beachvolleybal gespeeld. Maar ook op en in het water van de Egeïsche Zee kun je diverse sporten beoefenen zoals waterskiën, jetskiën en waterfietsen. Vanuit de haven van Turgutreis is het mogelijk om de Griekse eilanden Kos en Kalymnos te bezoeken maar het is misschien veel mooier om tijdens de zonsondergang te genieten van het werkelijk prachtig mooie uitzicht. De zonsondergang van Turgutreis is genieten van een waar kleurenspektakel. Het is een zonsondergang die je niet snel zal vergeten.

Historische bezienswaardigheden in Bodrum

De opkomende badplaats Turgutreis is van heel veel markten thuis. Zo vindt er elke zaterdag een grote markt plaats waar mensen vanuit andere dorpjes en steden naar toe trekken. Dit komt omdat de markt van Turgutreis een divers aanbod heeft en het kent een uitermate gezellige sfeer. Toeristen bezoeken de markt voornamelijk om er een souvenir te scoren voor het thuisfront. Voor historische bezienswaardigheden zal je toch terug moeten naar de badplaats Bodrum. Hier vind je de plek waar ooit een van de zeven klassieke wereldwonderen heeft gestaan; het mausoleum van Halicarnassus. Dit is de laatste rustplaats van Mausollos, heerser van Carië in de 4e eeuw voor Christus.

Voel je snel thuis in Turgutreis

Turgutreis is een geweldige bestemming waar jong en oud ontspannen kunnen genieten van een all inclusive vakantie. De fantastische moderne accommodaties zorgen ervoor dat een ieder zich heel snel thuis voelt in de badplaats in ontwikkeling. Boek snel je vakantie naar het Turkse Turgutreis en geniet nu nog volop van de ontspannen sfeer en de serene rust die er heerst. Als iedereen Turgutreis ontdekt zal de badplaats net als Bodrum op een gegeven moment een moderne maar normale badplaats zijn zoals alle ander badplaatsen in Turkije. Boek vandaag nog jouw Turgutreis vakantie voor 2015 en geniet volop van een Turkije vakantie.