Binnen Europa

Vakantie vieren op zijn Spaans

Spanje het land van de goudgele stranden, temperament volle mensen, bruisende steden en een land vol cultuur. Met de perfecte mix aan vakantie ingrediënten is Spanje al sinds jaar en dag één van de meest geliefde vakantiebestemmingen bij Nederlandse vakantiegangers. Natuurlijk is het land ook bekend vanwege de tradities en de heerlijke gerechten zoals de paella, gazpacho en gamba’s al aioli. Alleen maar meer redenen om een vakantie te boeken naar het land dat vrijwel om de hoek van ons eigen kille Nederland ligt.

Bestemmingen in overvloed

Het Spaanse vaste land is bekend vanwege de Costa’s en de steden die zich uitermate goed lenen voor een stedentrip. Het binnenland van het Spaanse vasteland is minder intrek als vakantiebestemming en dit is misschien onterecht want het heeft ook enorm veel te bieden voor een geweldige Spanje vakantie. De echte Spaanse cultuur beleef je juist in het binnenland en niet langs de goudgele kustlijn waar de Costa’s alleen maar gericht zijn op toeristen. Toch kiezen Nederlanders er massaal voor om naar de kustgebieden op vakantie te gaan omdat ze dan zeker zijn van zon, zee en strand. Andere leuke bestemmingen voor een Spanje vakantie zijn de eilandengroepen de Canarische Eilanden en de Balearen.

Totaal verschillend ten opzichte van het Spaanse vasteland maar absoluut niet minder mooi. Veel vakantiegangers ervaren een vakantie naar één van de Spaanse eilanden juist als of ze veel verder van huis zijn dan wanneer ze bijvoorbeeld verblijven aan de Spaanse Costa del Sol. Maar de eilandengroep de Balearen ligt in gelijke hoogte van de populaire Costa’s aan de oostkust van Spanje. Het is anders wanneer je kiest voor een Spanje vakantie naar de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt namelijk in de Atlantische Oceaan ter hoogte van de Afrikaanse Kust. Zelfs als je op één van de Canarische Eilanden je vakantie viert proef je nog steeds de Spaanse sfeer en ervaar je de Spaanse cultuur.

Het hele jaar door aangename temperaturen

De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door te boeken als vakantiebestemming. Dit komt omdat de eilanden een uitstekend klimaat kennen en er wordt ook wel gezegd dat het de eilanden zijn met de eeuwige lente. De populairste vakantiebestemmingen van de Canarische Eilanden zijn de eilanden Gran Canaria en Tenerife. Beide eilanden hebben prachtige stranden, veel zonuren, heerlijke temperatuur, schitterende natuur en moderne en luxe resorts waar het heerlijk vertoeven is tijdens een Spanje vakantie.

Voor een geweldige Spanje vakantie maakt het niet uit waar je je vakantie naar toe boekt, wat elke bestemming in Spanje heeft sowieso in de zomermaanden zon, zee en strand en dat is exact hetgeen waar Nederlandse vakantiegangers naar op zoek zijn tijdens een zonvakantie in het hoogseizoen. Wil je er zeker van zijn dat die prachtige accommodatie nog vrij is boek dan direct want het boekingsseizoen is geopend en steeds meer Nederlanders boeken hun Spanje vakantie al voor 2015.