Algemeen

De 7 wereldwonderen van de moderne tijd

De wereld wordt gekenmerkt door veel wereldwonderen. Een wereldwonder is bijvoorbeeld Cristo Redentor welke te vinden is in Rio de Janeiro in Brazili├ź. Ook tijdens de moderne tijd zijn er prachtige wereldwonderen ontwikkelt die de moeite waard zijn om te bezoeken.

CN Tower

De CN Tower is te vinden in de Canadese stad Toronto en heeft een hoogte van maar liefst 457 meter en beschikt over 147 verdiepingen. De bouw is gestart in 1972. De CN Tower doet dienst als zendmast en toeristenattractie.

Panamakanaal

In het Centraal-Amerikaanse Panana is het Panamakanaal te vinden. Het kanaal heeft een lengte van ruim 81 kilometer en verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Voor wereldreizigers is deze plek absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

Kanaaltunnel

De Kanaaltunnel is een spoorwegtunnel van 50 kilometer lang tussen Engeland en Frankrijk waar zo’n 15.000 mensen aan hebben gewerkt. De Kanaaltunnel is geopend op 6 mei 1994 door de Franse president en de Britse koningin. De bouw van deze tunnel is van start gegaan in 1986 en heeft ruim 8 jaar geduurd.

Deltawerken

De Deltawerken zijn een verdedigingssysteem in Nederland als bescherming voor het hoge water van de zee. Er is tientallen jarenlang gebouwd aan dit bouwwerk en bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk de Stormvloedkering Hollandse IJssel, Haringvlietdam, Oosterscheldekering en de Maeslantkering.

Empire State Building

De Empire State Building is een wolkenkrabber van 381 meter hoog en is te vinden in New York. In 1929 is gestart met de bouw van dit bouwwerk. Het gebouw bestaat uit 102 verdiepingen en is gebouwd in de Art deco en Streamline Design bouwstijl. Vanuit deze wolkenkrabber heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is de meest bekende bezienswaardigheid van Parijs. Er is gestart met de bouw van dit bouwwerk in 1887. De Eiffeltoren is 301 meter hoog en is voor veel mensen de plek om hun geliefde ten huwelijk te vragen.

Markthal

De Markthal in Rotterdam is een nieuw wereldwonder dat in oktober van 2014 is geopend door Koningin Maxima. Het is de eerste overdekte marktvloer in Nederland en heeft een verkoopruimte van ruim 12.000 m2. Stap de unieke wereld van de Markthal binnen en maak kennis met de wereld van wonen, werken, winkelen en uitgaan.

Laat je inspireren door deze prachtige gebouwen en kijk ook eens op Reisvoorpret.nl voor meer inspirerende artikelen en foto’s.